top of page

Uitgelicht: De originele RS4, de B5

Nog altijd gretig

15 jaar na diens introductie voldoet de RS4 B5 nog altijd aan de hoge specificaties waar velen zo naar verlangen. Het is een luxe auto die voor zijn bouwjaar al de nodige hedendaagse snufjes aanboord had, maar die bovenal excelleerde op het asfalt. Met zijn 2,7 liter v6 bi-turbo motor was hij klaar voor de concurrentie met de Mercedes C32 AMG EN BMW M3 E46. Hij is enkel geleverd met een handgeschakelde zesbak en de gelukkige bezitters van deze auto beschikken over 380pk en kunnen van 0 naar 100 in 4,9 seconden. Erg indrukwekkende prestaties voor die tijd en op vandaag zijn er nog steeds niet veel auto’s die hiervoor niet hoeven te schuiven op de linkerbaan. Dit heeft de RS4 voor een groot gedeelte te danken aan de samenwerking met Cosworth, welke we waarschijnlijk allemaal kennen van de Ford sierra Cosworth. Cosworth heeft haar engineers op de cilinderkoppen losgelaten en hebben van de stationwagen een waar monster gemaakt.

Daarnaast zijn B5’s bij tuners erg geliefd om diens opvoercapaciteiten. Het is namelijk vrij eenvoudig om het motormanagement aan te passen en de turbodruk te verhogen en met haar 2 turbo’s, hakken die aanpassingen er wel in en krijg je al snel de beschikking over 450pk.

Ook criminelen lijken de RS4 B5 een handige auto te vinden en het is dan ook een van de meest gestolen en meest gebruikte vluchtauto’s. Deze week nog verscheen er een bericht dat drie Marokkaanse Nederlanders in Duitsland zijn omgekomen bij een ongeluk met een RS4 na een plofkraak.

Waardevaste raket

Dat afschrijvingen en vermogen goed samen kunnen gaan, bewijst de RS4 B5. Onder 20.000,- Euro is er op het internet geen degelijk onderhouden en onopgevoerde RS4 meer te vinden, maar betaal je iets meer dan ben je in het bezit van een mooi en betrouwbaar exemplaar. Kenners weten dat dit bedrag ongeveer gelijk of zelfs iets meer is dan 4 tot 5 jaar geleden. Dit betekent kortom dat wanneer je een RS4 B5 koopt en deze in eren houd, je geen zorgen hoeft te hebben over de eventuele verkoopwaarde, al liggen de onderhoudskosten in relatieve zin natuurlijk hoog en is ook de verzekeringsmaatschappij niet altijd even gelukkig met RS bezitters.

Quatro

Iets dan audi sinds het rally intreden van de audi quatro altijd heeft onderscheden van haar concurrenten, is haar uitzonderlijk sterke en innovatieve vierwielaandrijvingsysteem. Audi heeft dit met de jaren sterk doorontwikkeld en in de RS4 komt dit dan ook tot uiting in uitzonderlijk rijgedrag. Het centraal torsiedifferentieel is gebouwd om het vermogen gelijkmatig over de 4 aandrijfassen te verdelen. Dit maakt dat de B5 als een magneet op de weg liggen en de zijwaartse kracht die hierdoor in de bochten ontstaan worden gelukkig opgevangen door de dikke zijwangen van de welbekende recaro stoelen, waarin je op comfortabele wijze zit weggedrukt.

Binnenkort..

Bij Youngtimer Gallery zijn we ontzettend fan van de RS reeks en wij willen onze klanten niets ontnemen. Daarom willen wij best al verklappen dat we bezig zijn ons RS assortiment uit te breiden. Heel waarschijnlijk mogen jullie deze vierwiel aangedreven maniak binnenkort in onze showroom in Sittard aanschouwen.


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page